sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Lumi tuli, talvikin.

Lumi on peittänyt maan, kynttilät on sytytetty niin sisälle kuin ulkolyhtyikin ja äänestämässä äsken käyty. Ja ketunkin eilen näin, toisen alkuviikosta naapurin portilla :) Eilen näkemäni kettu oli nyt eri kettu, paljon arempi ja pienikokoisempikin.

Jouluiset kädentaidot ovat hiipineet mieleeni tuon tuostakin, mutta vielä en ole tarttunut toimeen. Tekisi mieli ommella ja tehdä joulukortteja. Selasin tänään Puttipajan upeaa talvikuvastoa, ja siellä oli niin kauniita kuvia niin joulusta, nalleista että kynttilöistä, että ajatukset lähtivät lentämään... Tampereen kädentaitomessujakin odotan aivan valtavan innoissani!!

Pari viikkoa sitten lomaviikolla ompelin 20cm mittaisille sukkapuikoille puikkopussin kierrätyskankaista. Materiaaleiksi pääsivät vanhat farkut ja kirpparilta joskus ostettu ihana kukkakangas. Muistutukseksi itselleni, että strechfarkut ja kulahtanut puuvillakangas eivät ole todellakaan soveliaita yhteen käytettäväksi, ainakaan ilman tukevaa liimaharsoa! Kankaat kiersivät eri suuntiin, vaikka kuinka ne asettelin nuppineulojen kanssa yhteen. Huomasin tämän suht ajoissa, ja ajattelin että antaa mennä nyt miten menee, ja teen toisen pussin tarpeen vaatiessa myöhemmin - ilman strechfarkkuja. Pussukasta tuli ihan käyttökelpoinen, vaikka sauma ei toisessa päässä niin kovin siisti olekaan. Mutta todella mukavaa oli pitkästä aikaa ommella!!


 
Toiseksi alimaisessa kuvassa näkyvät osa rasioista, missä olen säilyttänyt sukkapuikkojani. Niihin edelleen jäi aika monta sarjaa niitä, eri toten isot ja pienimät koot. Eri mittaisia ja kokoisia rasioita, ja joku noista on usein reissuissa mukana säilyttämässä neuletarvikkeita. Isoon rasiaan mahtuu sitten nuo kaikki pienemmät säilytettäväksi piirongissa. Itse asiassa se syö valtavan määrän sisälleen sukkapuikkoja ja pienempiä rasioita :) Säälin varsinkin Knit Pron koivupuikkoja katkeamiselta, ja siksi käytän noita repussa ja reissuissa mukana. Löysin jokin aika sitten kirpparilta täysin samanlaisen ison konvehtirasian, jossa oli pullollaan neuleohjeita vuosien varrella, suurin osa joidenkin neulekerhojen kansioiden irtosivuja. Mielenkiinnolla sen ostin 2€:lla, ja kotona perehdyin rauhassa ohjeisiin ja lajittelin ne kirjoneuleisiin, pintaneuleisiin, palmikkoihin ja pitseihin. Aivan ihana aarrearkku ja monta uutta ideaa syntyi myöhemmin toteutettavaksi!

Kaksi paria sukkia, joita en vielä ole tänne päivittänyt. 

Molemmissa raitalankana Novitan Seitsemän veljestä Linnut Fasaani, ja vas.yksivärisenä tumman sininen ja oik. puoleisissa petrooli. Vas. sukat kokoa n. 34/35 ja oik. n. 35/36. Yhteensä painoa 150g. Puikot nro 3,5. Molemmissa nilkassa resori.

Sukkasato loppuu muutaman päivän päästä, ja minulla on kahdet sukat ilman paria. Toiset ainakin saan valmiiksi, mutta voi olla että ohuet miesten sukat eivät ehdi valmiiksi Sukkasatoon.

Huomenna alkaa taas uusi viikko. On mukava lähteä klo 7 kävelemään raikkaaseen talvisäähän bussipysäkille. Nautin noista hiljaisista kävelymatkoista, kun tunnin työmatka alkaa. Taivaalla loistaa kirkkaat tähdet, ja joidenkin talojen pihoissa vielä lyhdyt palavat. Ihan yksin pimeässä, uuden päivän alkaessa - hyvää uutta viikkoa myös teille jokaiselle!

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Syksyn menoa

Kettutarina jatkuu... Kettu on tälläkin viikolla seuraillut tyttöjä, ja se ei ole enää lainkaan kivaa! Toisen kerran tyttäreni ystävä lähti kotiaan pihastamme, ja kettu oli juuri tullut talomme nurkalle. Siitäpä se lähtikin ystävän pyörän perään seuraamaan ja jatkoi jolkottelua perässä aina tytön kodin postilaatikoille asti, eli vajaa ½km. Toisen kerran kettu tuli tyttöjen lähelle läheisellä kahvilan kulmalla ja jäi tyttöjen juostua karkuun vielä kivelle istumaan ja seuraamaan tyttöjen touhua. Ilmeisesti reviirin kartoitus on tehty ja siitä pidetään kiinni. Harmi vaan kun se on myös kotitalomme piha ja sen lähiympäristö. Enää kettu ei tunnukaan niin kivalta eläimeltä, kun tähän asti.

Viime viikonloppuna aloitin kettusukat jämälangoista.... Liekö "terapiaa"...

 Jämälankasukat kettukuviolla, painoa 100g. Puikot nro 3,5. Koko 38.

 Harmaa Jussi ja punainen Seiska Veikka 6 + 6 raidoituksella. Varressa nro 3,5 puikot ja teräosassa nro 3,25. Koko 39. Painoa n. 122g.

Jos olen laskuissani pysynyt mukana, niin nyt on 10 paria Sukkasatoon valmistuneita.



Lastemme vanha leikkimökki on ollut ihan tyhjillään koko kesän. Vielä viime kesänä tytär ja hänen ystävänsä siellä yöpyivät, mutta nyt se on vain koristeena. Tosin tykkään siitä kovasti etenkin syysmaisemassa.

Hyvää alkavaa, uutta viikkoa!

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kettu-sukat

Meidän kotisaarellamme, omakotitaloalueellamme on pyörinyt parin kolmen viikon ajan kettu/kettuja. Ovat uskaltauneet jopa ihmisten pihoihin, eivätkä säikähdä ihmisiä. Oma tyttäreni sai tutustua kettuun niinkin läheisesti, että kettu uskaltautui tulemaan tyttäreni ja hänen ystävänsä luokse vain noin neljän metrin päähän. Kettu itse hiipi tyttöjen luo, ja siinä he ihmettelivät kovasti toisiaan. Kettujutut ovat pyörineet niin kovasti mielessäni, että kun toissa viikolla julkaistiin Suomen Sukkamestarikisa 2012 voittajasukat, olin aivan myyty toiseksi tulleeseen Päivi Hoiskon Kettusukkapariin. Se piti saada heti puikoille...

Oma tiukahko neulontakäsialani ja pohkeeni koko ei vastannut ohjetta, ja tästä johtuen polvisukista tulikin vain tavismittaiset sukat, toki olen niihinkin tyytyväinen. Olen neulonut nro 3,5 puikoilla ohjeen mukaan nilkkaan asti, ja sen jälkeen soveltanut omia mittojani. Olen joutunut purkamaan aika paljon, sillä vain testaamalla olen saanut sopivimmat sukat. Seuraavat sukat tulevatkin jo varmasti paljon helpommin. Kettu-kuvio on nyt piirtynyt muistiin ja tulevia sukkia on helpompi tehdä. Kovasti koukuttavaa tuo sukkien neulominen oli, ja mukavaa puuhaa. Ihanan värikkäät ja syksyiset sukat näistä tulivat, ja tykkään kovasti!







 Ohje Suomen Sukkamestari 2012 toiseksi tullut Kettu-sukkapari (Päivi Huisko) nilkkaan asti, ja sen jälkeen itse muokaten. Puikot nro 3,5. Lanka Novitan vanha Neliväriraita ja oranssi Seiska Veikka. Painoa 130g. Jalkaterässä 16silm./puikko.

Nyt on minun osaltani kahdeksan paria tallettu Sukkasadon Hillokellariin!
Minulla alkoi muutaman päivän syysloma, ja toiveena olisi pysyä terveenä ja tehdä kivoja, arkisia puuhailuja. Mukavaa syyslomaa kenellä sellainen on!

 


sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Sukkasato jatkuu

Sunnuntaipäivän rauha, pilvinen taivas ja sisälläkin hämärää. Pihalla paljon keltaisia, putoavia lehtiä ja lukemattomia parvia räkättirastaita syömässä pihlajanmarjoja. Meillä on pihassa vanhoja ja isoja pihlajia useita kappaleita, ja eilen linnut valtasivat pihapuumme. Räkätys oli melkoinen... Minä olen pysynyt aika tiiviisti kotona jonkun viruksen kourissa, ja neulonut ja katsonut tallennettuja Sydämen asialla- sarjan jaksoja. Joten sukkiakin on taas muutamat tullut valmiiksi.

 Seiska Veikka tummansininen ja Linnut Fasaani 2 + 2 raidoituksella raitasukkaa kokona miesten 42/43. Puikot nro 3,5. Painoa sukilla 124g. Lähtivät kiitoslahjaksi suoraan pingotuksesta tiistaina.

 Toiveväreillä neulottu miesten sukkapari SeiskaVeikoista, vanha ruskea ja uusi turkoosi... Eli kolmannet samannäköiset sukat peräjälkeen, tällä kertaa kokoa miesten 41/42, painoa 122g. Puikot nro 3,5. Päätyivät kiitoslahjaksi myös samantien. Tämä väriyhdistelmä on mielestäni niin ihana, että ei vieläkään kyllästytä sitä neuloa.

 Vanha Nalle sekä Nalle Kukkaketo Kielo 1 + 1 raitoina, kokoa 37. Puikot nro 3. Painoa 73g. Päätynevät Hyvän mielen sukat -keräykseen.

Jämälankailottelua ilman etukäteissuunnittelua, parasta mielenvirkistystä mieleisistä väreistä. Seiska Veikkaa vanhoissa ja uusissa väreissä, sukat kokoa 38. Neulottua puikoilla nro 3,25 ja kirjoneuleosuudet nro 3,5. Painoa sukilla on 102g.

Mukavaa syyssunnuntaita teille jokaiselle!